Édesburgonya hasábok színes hummusszal
2 csomag Aviko Édesburgonya hasáb
Hummusz:
600 g csicseriborsó (konzerv vagy korábban megfőzött)
2 púpozott evőkanál tahini
150 ml forró víz
fél citrom leve
30 ml szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Színezéknek: szárított cékla, szárított petrezselyem, kurkuma, füstölt paprika
Édesburgonya:
Készítsük el a csomagoláson lévő javaslat szerint.
Hummusz:
A lecsepegtetett csicseriborsót helyezzük egy turmixgépbe. Adjunk hozzá néhány evőkanállal a lecsöpögött léből, vagy a csicseriborsó főzéséből maradt vízből, és keverjük pasztává.
Közben adjuk hozzá a többi hozzávalót: a citromlevet, a fokhagymát, a tahini pasztát, kb. 2 csipet sót, egy csipet borsot, a szezámolajat.
Fokozatosan keverve adjunk hozzá még több levet, hogy elérjük a kívánt paszta állagot. Ízesítsük sóval és borssal. Igény szerint színezhetjük.
Jó tanács:
Fedezd fel az édesburgonyát! Ez a népszerű hasábburgonya tökéletes alternatívája!