Hasábburgonya Parmigiano Reggiano sajttal, fokhagymával, chili olajjal és aioli szósszal
2 csomag Aviko Hasábburgonya extra ropogós bevonattal
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj chilivel
50 g reszelt Parmigiano Reggiano sajt
1 csokor petrezselyem
Az aioli szószhoz:
4 gerezd sült fokhagyma
repceolaj
só
1 evőkanál szűrt citromlé
fehér bors
tojássárgája: 2 nyers és 1 főtt
1. Melegítsük elő a sütőt a csomagoláson feltüntetett hőmérsékletre.
2. Tegyünk a sütőlapra sütőpapírt és locsoljuk meg chili olajjal - ízlés szerint.
3. Tegyük be a burgonyát, szórjuk meg reszelt Parmigiano Reggiano sajttal, és helyezzük a fokhagymagerezdeket a burgonya közé.
4. Süssük készre a burgonya elkészítési javaslata szerint.
Aioli szósz:
1. Pirítsuk meg a fokhagymát egy teflon serpenyőben.
2. Távolítsuk el a főtt tojásból a sárgáját.
3. Egy fűszermozsárban törjük össze a fokhagymát sóval.
4. Helyezzük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a nyers tojássárgáját és keverjük össze, lassan adva hozzá az olajat, amíg sűrű krémes állagot nem kapunk.
5. Állítsuk le a turmixgépet, adjuk hozzá a citromlevet, az aprított főtt tojássárgát, folytassuk néhány másodpercig a keverést, ízesítsük sóval, borssal.