Mini burgerek édesburgonya hasábokkal

Mini burgerek édesburgonya hasábokkal

Adagok száma 4
Elkészítési idő 60
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

2 csomag Aviko Édesburgonya hasáb

Sajtmártás:
30 g vaj
1 evőkanál liszt
1,5 csésze tej
250 g reszelt sajt (edami, leerdammi és cheddar)
1 jalapeño paprika, apróra vágva
½ zöld paprika, apróra vágva

Guacamole:
2 érett avokádó
½ zöld jalapeño
½ hagyma
1 lime
só, bors

Hamburger:
12 mini zsemle
500 g darált marhahús
1 tojás
50 g zsemlemorzsa
só, bors
1 evőkanál mustár
1 evőkanál édes és erős paprikakeverék
olívaolaj

Édesburgonya hasábok:
Süssük készre a csomagoláson lévő javaslat szerint.

Sajtmártás:
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és chilit, majd a lisztet és tejet, lassan keverve, nehogy odaégjen. Amikor a krém megfelelő állagú lesz, adjuk hozzá a reszelt sajtot, és amikor elolvad, tálaljuk. Ha a mártás túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet, ha túl híg, egy kis sajtot.

Guacamole:
Vágjuk fel a hagymát és a chilit. Hámozzuk meg az avokádót  és szeleteljük fel, adjunk hozzá limelevet, és villával zúzzuk össze. Adjunk hozzá hagymát és chilit, ízesítsük sóval és borssal, majd tálaljuk.

Hamburger:
Egy nagy tálban keverjük össze a marhahúst, a mustárt, a paprikát, a tojást és a zsemlemorzsát - a masszát kézzel keverjük össze, formáljunk 12 apró golyót és tegyük 30 percre hűtőszekrénybe.
Ezután süssük meg egy teflonserpenyőben, hogy szaftos maradjon. Párhuzamosan egy másik serpenyőben  pirítsuk meg a zsemléket, majd vágjuk őket félbe.
Amikor a hamburgerek készen vannak, fűszerezzük meg  és tegyük egy zsemlébe.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok