Vegán zöldségburger Marie Rose mártással

Vegán zöldségburger Marie Rose mártással

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-30
Sütőben
Vegán
Vegetáriánus

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Remek lehetőség azok számára, akiknek sem idejük, sem energiájuk nincs munka után beállni a konyhába. Mindössze egy sütőre, és néhány hozzávalóra van szükség, melyek minden boltban kaphatók. Tökéletes recept vegánok számára!

Hozzávalók:
AVIKO Zöldségburger (1 csomag)
4 nagy zsemle (lehetőleg vajas)
Salátalevelek (megmosva és megszárítva)
2 málna paradicsom (szeletelve)
2-3 savanyú uborka (hosszúkás szeletekre vágva)
1 közepes vöröshagyma (szeletelve)


Mártás:

6 evőkanál majonéz (lehet vegán majonéz is)
6 evőkanál ketchup vagy passata
esetleg néhány csepp citromlé
só, bors

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (alsó és felső sütés). Helyezzük az Aviko zöldségburgereket egy sütőlapra és süssük 25 percig. Az utolsó néhány percben tegyük a félbevágott zsemléket is a sütőbe. Azért, hogy mind a burgerek mind a zsemlék ropogósabbak legyenek, bekapcsolhatjuk a légkeverést is, de legyünk óvatosak, mivel a magas hőmérséklet miatt hamar megéghetnek.
Keverjük össze a mártás hozzávalóit egy tálban. Adjunk hozzá néhány csepp citromlevet, így még frissítőbb lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megjegyzés nem vegánoknak: ha van otthon, tehetünk bele egy kis kanál Worcestershire szószt is.

A burger összeállítása:
Kenjük meg a zsemléket a mártással. Helyezzük a salátaleveleket és az uborkaszeleteket az alsó részére, majd helyezzük rá a burgert, a paradicsomot és a tetejére a hagymát. Annak érdekében, hogy a burger evés közben ne csússzon el, fogjuk össze egy nyárspálcával.

Jó étvágyat!

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok