Mini Rösti szűzérmékkel, ropogós baconnel és zöldborsókrémmel
1 csomag Aviko Rösti Mini Airfryer 600 g
500 g sertéshús, 8-12 érmére szelve (2-3 db fejenként)
1 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
300 g friss zöldborsó
300 g víz
2 újhagyma
só és bors
reszelt Parmigiano Reggiano sajt
150 g Pancetta vagy bacon
extraszűz olívaolaj
A röstit a csomagoláson található utasítások szerint készítjük el.
Krém:
1. A serpenyőben felmelegítjük az olajat és megpirítjük az apróra vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót és a vizet, sózzuk és 10 percig főzzük.
2. Egy külön serpenyőben megpirítjuk a pancettát. Amikor ropogóssá válik, áttesszük egy paprírtörlőre és leszűrjük a fölösleges zsírt.
3. A főtt zöldborsót őröljük egy turmixgépben néhány kanál főzés utáni forró lével. Hozzáadjuk a reszelt Parmigianio sajtot és újra őröljuk a turmixgében, hogy sűrű krémet kapjunk.
Hús:
1. A serpenyőben felmelegítünk néhány csepp olívaolajat, megpirítjuk a fokhagymát és a rozmaringot.
2. A szűzérméket 4-5 percig sütjük.
Tányérra tesszük a Mini Röstit, majd egy adag zöldborsókrémet, 2-3 darab érmét. A végén pancettával szórjuk meg az ételt.
Jó tanács:
Az ételt snidlinggel, pirított újhagymával és zöldborsóval diszíthetjük. Ne felejtsük el rendesen megsózni és megborsozni!