Vasárnapi sült - spenóttal, hagymával, szárított paradicsommal és omlettel töltött pulykamell, sajtmártással és sárgarépa pürével

Vasárnapi sült - spenóttal, hagymával, szárított paradicsommal és omlettel töltött pulykamell, sajtmártással és sárgarépa pürével

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-35
Sütőben
Fazékban
Mikrohullámú sütő

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g pulykamell
200 g spenót
2 nagy tojás
200 g szárított paradicsom
1 zellerszár
1 sárgarépa
1 szál rozmaring
1 gerezd fokhagyma
½ pohár száraz fehérbor
extra szűz olívaolaj
½ liter zöldségalap
só, bors

Sajtszósz:
½ liter tej
25 g vaj
25 g duplanullás liszt
120 g reszelt Parmigiano Reggiano oltalom alatt álló eredetmegjelölésű sajt
só, bors

1. Vágjuk keresztbe a pulykamellet, és nyissuk ki, mint egy könyvet. Ha túl vastag, megtörhetjük mozsárral. Fűszerezzük sóval és borssal.
2. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a sót és a borsot. Öntsünk 1 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsuk meg a tojás, a só és a bors keverékét. Hagyjuk kihűlni az omlettet.
3. A szárított paradicsomot turmixoljuk össze.
4. A hagymát vékonyan felszeleteljük, és serpenyőben spenóttal, sóval és borssal megsütjük, amíg a spenót meg nem hervad. Lehűtjük.
5. Kenjük rá a szárított paradicsomkrémet, omlettet és spenótot a felvágott pulykamellre.
6. Tekerje tekercsbe a pulykamellet, és kösse körbe konyhai zsinórral.
7. Felkockázzuk a zellert, a sárgarépát és 2 hagymát. Meghámozunk egy gerezd fokhagymát, és a maradék zöldségekkel együtt az edénybe tesszük. Adjunk hozzá egy szál rozmaringot és néhány evőkanál olívaolajat. 2-3 percig sütjük. Tegye a pulykamellbe, és mindkét oldalán süsse aranybarnára.
8. Adjuk hozzá a bort, csökkentsük a tüzet és párologtassuk el az alkoholt. Adjunk hozzá 2 merőkanál zöldségalapot. Fedjük le az edényt, és pároljuk körülbelül másfél órán át, időnként megfordítva a húst. Ha szükséges, adjunk hozzá további főzetet.
9. Másfél óra elteltével vegyük le az edényt a tűzről, és hűtsük 10 percig a pulykát. Ezután vágjuk szeletekre, és tegyük vissza a lecsöpögtetett folyadékkal ellátott edénybe.
10. Készítsük el az Aviko SÁRGARÉPÁS PÜRÉ termékét a csomagoláson található információk szerint.

Sajtszósz:
1. Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjunk hozzá lisztet és készítsünk rántást.
2. Adjunk hozzá lecsepegtetett zöldséges főzőfolyadékot, és ha az állaga nem elég krémes, öntsünk hozzá tejet. Keverjük össze habverővel, ügyelve arra, hogy ne keletkezzen csomó.
3. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a reszelt sajtot.
4. Öntsünk mindent egy turmixgéppohárba, és turmixoljuk addig, amíg egyenletes mártást nem kapunk.

Tegyünk egy adag pürét egy nagy tányérra - tegyünk rá egy adag hagymát és spenót rántást. Helyezzük mellé a felszeletelt pulykát és zöldségeket. Fűszerekkel és sajtmártással ízesítsük.

Jó tanács:
Tálalhatod az ételt nagy tálra is, hogy közösen tudjatok étkezni.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok