![](https://aviko.hu/system/cache/img/7a-2ltkrobkem70.png)
![Borban párolt tőkehal, chili, koriander, citromfű pürével és sárgarépával](https://aviko.hu/system/cache/img/dorsz-w-winie-chilli-kolendrze-trawie-cytrynowej-i-puree-z-marchewka-4kverqi92h10.jpg)
Borban párolt tőkehal, chili, koriander, citromfű pürével és sárgarépával
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Fazékban Fazékban](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/garnek.png)
![Mikrohullámú sütő Mikrohullámú sütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/mikrofalowka.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g tőkehalfilé
2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
só, bors
chili
egy csomó koriander
Páclé:
4 evőkanál víz
fél citrom leve
száraz fehér bor
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 citromfű szár
1. Gyúrjuk össze a citromfüvet, majd nagyon vékonyan vágjuk le.
2. Egy tálban keverje össze a vizet citromlével, fehérborral, gyömbérrel és aprított citromfűvel.
3. Tegyük bele a tőkehal filét, takarjuk le az edényt fóliával, és tegyük a hűtőbe pácolásra 30 percre.
4. Egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagymát a félbevágott, mag nélküli chilivel. Adjunk hozzá tőkehalfiléket (a pácból "leeresztve", de nem reszelve), és egy kis páclével 10 percig pirítsuk. A főzés végén sóval ízesítjük.
5. Készítsük el a pürét a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
A tőkehal filét apróra vágott korianderrel és néhány csepp olívaolajjal megszórva, egy darab pürével, zöldségekkel, citrommal és gyógynövényekkel együtt tálaljuk.
Jó tanács:
A sárgarépa püré helyettesíthető hagyományos tejes vajas pürénkkel vagy spenótpürénkkel. Az étel más halakhoz is tökéletesen passzol - pl. lazac vagy pisztráng filéhez.