Borban párolt tőkehal, chili, koriander, citromfű pürével és sárgarépával
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g tőkehalfilé
2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
só, bors
chili
egy csomó koriander
Páclé:
4 evőkanál víz
fél citrom leve
száraz fehér bor
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 citromfű szár
1. Gyúrjuk össze a citromfüvet, majd nagyon vékonyan vágjuk le.
2. Egy tálban keverje össze a vizet citromlével, fehérborral, gyömbérrel és aprított citromfűvel.
3. Tegyük bele a tőkehal filét, takarjuk le az edényt fóliával, és tegyük a hűtőbe pácolásra 30 percre.
4. Egy serpenyőben megpirítjuk a fokhagymát a félbevágott, mag nélküli chilivel. Adjunk hozzá tőkehalfiléket (a pácból "leeresztve", de nem reszelve), és egy kis páclével 10 percig pirítsuk. A főzés végén sóval ízesítjük.
5. Készítsük el a pürét a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
A tőkehal filét apróra vágott korianderrel és néhány csepp olívaolajjal megszórva, egy darab pürével, zöldségekkel, citrommal és gyógynövényekkel együtt tálaljuk.
Jó tanács:
A sárgarépa püré helyettesíthető hagyományos tejes vajas pürénkkel vagy spenótpürénkkel. Az étel más halakhoz is tökéletesen passzol - pl. lazac vagy pisztráng filéhez.