Csirkepörkölt gombával és metélőhagymával, spenótpürével
Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
600 g csirkemell
1 csomag (450 g) fagyasztott gomba
200 g zöldhagyma (kb. 5-6 db)
2 evőkanál vaj
200 ml nehéz tejszín (36%)
1/2 csésze száraz fehérbor
2 csésze zöldségalaplé
extra szűz olívaolaj
néhány ág rozmaring
só, bors
1. Felkockázzuk a csirkemellet. Egy serpenyőben vajjal és olívaolajjal megpirítjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a csirkét, és aranysárgára pirítjuk.
2. Adjunk hozzá kiolvasztott és szárított gombát, és alaposan keverjük össze. Főzzük az egészet kb. 5 percig. Adjuk hozzá a bort, és párologtassuk el az alkoholt.
3. Fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Öntsük rá a húslevest és főzzük további 10-15 percig.
4. Adjuk hozzá a tejszínt, és addig főzzük, amíg a szósz krémes lesz.
5. Készítsük el a pürét a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
Tegyünk egy tányérra 4 evőkanál / adag pürét, és csepegtessük le olajjal és egy kis pörköltszafttal. Tálaljuk a pörköltet egy külön tálban a püré mellé.
Jó tanács:
Ízlik? Próbálja ki hagyományos pürénkkel (vajjal és tejjel) vagy sárgarépa pürével!