Tonhalgombóc házi salátával és Skinny Fries hasábburgonyával

Tonhalgombóc házi salátával és Skinny Fries hasábburgonyával

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-35
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Skinny Fries
230 g tonhalkonzerv
60 g toast kenyér
1 pohár tej
1 tojás
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál kapribogyó
egy kis friss petrezselyem
zsemlemorzsa a panírozáshoz
sütőolaj vagy 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Saláta:
250 g kemény, sárga paradicsom
3 zellerszár
150 g retek
só, bors
citrom

Joghurtos majonéz:
1 tojás
200 ml napraforgóolaj
1 evőkanál citromlé
csipet só
1 teáskanál mustár
100 g görög joghurt

A Skinny Fries hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el.

Tonhalgombócok:
1. A tonhalat szűrjük le és tegyük bele egy tálba.
2. A toast kenyeret áztassuk tejbe, ha nem elég puha, adjunk hozzá egy kis vizet.
3. A kenyeret csepegtessük le és tegyük bele tonhalas tálba, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselymet, a lecsepegtetett kapribogyót és a parmezán sajtot.
4. A masszát gondosan gyúrjuk össze és formázzunk belőle kb. 4-5 cm nagyságú gombócokat, majd vonjuk be zsemlemorzsával.
5. A gombócokat tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire. Permetezzük le őket egy kis olívaolajjal, és süssük a 180 ° C-ra előmelegített sütőben 20 percig, a végén néhány percig a grill funkcióval is. A tonhalgombóc előkészítése két módon:
- a tapadásmentes aljú serpenyőben melegítsük fel az olajat, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg a gombócokat, amíg mindkét oldalon aranyszínűek lesznek.
- egy magas oldalú edényben, mély zsírban melegítsük fel az olajat és 1 percig pirítsuk a gombócokat, amíg aranybarnák lesznek.

Saláta:
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a paradicsomot, majd vágjuk kockákra, felekre vagy negyedekre.
2. Alaposan mossuk meg a zellerszárakat, és vágjuk vékony szeletekre.
3. Mossuk meg és vágjuk finomra a retket.
4. Az összes zöldséget keverjük össze egy tálban, és ízesítsük sóval, borssal, olívaolajjal és kevés citrommal.

Joghurtos majonéz:
1. A turmixgépben keverjük össze az olajat, egy szobahőmérsékleten tartott tojást, a citromlevet, a sót és a mustárt. 2. 30 másodpercig turmixoljuk, amíg megkapjuk a sűrű, fehér és egyenletes krémet.
3. Adjuk hozzá a joghurtot és keverjük össze.
4. A kész majonézt tegyük át egy tálba, majd tálalás előtt tegyük 30 percere a hűtőbe.

Minden tányérra tegyünk egy adag hasábburgonyát, salátákat, néhány gombócot és egy adag majonézt.

Jó tanács:
Használhat egy natúr tonhalat is, de a legjobb a jó minőségű olívaolajban tartott hal.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok