Saslik csirkéből salsiccia kolbásszal, zöldséggel, karamellizált hagymával és a Steak Fries hasábburgonyával
1 csomag Aviko Steak Fries 750 g
350 g csirkemell (darabokra szelve)
300 g bajor fehér kolbász
200 g piros paprika
200 g sárga paprika
12 kis csiperke gomba
extraszűz olívaolaj
só és bors
curry por
12 saslik pálca
Karamellizált hagyma:
3-4 közepes hagyma
30 g vaj
3 kanál porcukor
½ pohár vörösbor ecet
só és bors
1. A csirkemellet és a kolbászt felvágjuk egyforma darabokra.
2. A paprikát megmossuk, a csumáját és a magot kiszedjük.
3. A csiperke gombát meghámozzuk, a szárakat levágjuk.
4. A paprikát ugyanakkora darabokra vágjuk, mint a húst.
5. Az egyes darabokat pálcára tűzzük. Először egy darab csirkemellet, majd egy darab sárga paprikát, kolbászt, piros paprikát, csiperke gombát, és így tovább a pálca végéig.
6. Az elkészített saslikokat betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadunk egy kis curry port, néhány csepp olívaolajat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Addig sütjük, amíg szép arany barna nem lesz.
7. A hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítjük el..
Karamellizált hagyma:
1. A hagymát meghámozzuk és kettévágjuk
2. A hagymát sós vízben főzzük 20 percig, majd óvatosan leszűrjük.
3. Egy serpenyőben megolvasszuk a vajat és a cukrot. Hozzádjuk a hagymát és megpirítjuk. Egész idő alatt keverjük az összetevőket.
4. Amikor a hagyma karamellizálódni kezd, hozzáadjuk az ecetet és megvárjuk, amíg a szósz besűrűsödik.
5. Leveszzük a lángról, megsózzuk, megborsozzuk.
Midenkinek 2-3 db saslikot tálalunk megsózott hasábburgonyával és a karamellizált hagymával. Jó étvágyat!
Jó tanács:
A pálcákat a tűzés előtt áztassuk hideg vízben, így nem égnek oda sütés közben.