Tavaszi tekercsek Super Crunch hasábburgonyával

Tavaszi tekercsek Super Crunch hasábburgonyával

Adagok száma 4
Elkészítési idő 15
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Szalmaburgonya extra ropogós bevonattal
2 g hagymapor (liofilizált)
2 g só
10-20 tésztalap a kínai tavaszi tekercshez vagy 10-20 rizspapír

Édes-savanyú uborkamártás:
1 uborka, 250 ml víz, 250 ml ecet, 250 g cukor, 50 g hámozott gyömbér, 2-3 szár citromfű, 3 darab csillagánizs, 10 koriandermag, 1 g hagymapor (liofilizált), 1 g só

Ropogós tempura:
100 g fehér húsú hal, pl. lepényhal vagy nyelvhal, tempura vaj, vodka, zsemlemorzsa

Fűszersaláta:
friss koriander, friss bazsalikom, friss menta, friss metélőhagyma, salátalevél-keverék

Uborkás-mustáros salátaöntet:
3 evőkanál uborka apróra kockázva (brunoise), 1 evőkanál édes-savanyú uborka pác, 6 evőkanál magos mustár, 3 evőkanál citromos majonéz, 3 evőkanál zöldhagyma, apróra vágva, só és bors

1. Keverjük össze a hagymaport és sót. Készítsük el a Super Crunch hasábburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint. Fűszerezzük a hagymapor és só keverékével.
2. Édes-savanyú uborkamártás: Keverjünk össze minden hozzávalót az uborka kivételével, forraljuk fel és pároljuk 10 percen keresztül. Vágjuk fel vékony szeletekre az  uborkát.
3. Ropogós tempura: Vágjuk a halfilét vékony csíkokra. Fűszerezzük sóval és borssal. Készítsük el a tempurát a tésztából és jéghideg vodkából. Mártogassuk a halcsíkokat először a tempura tésztába, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában. Süssük meg forró földimogyoró- olajban 180 °C-on. Csepegtessük le egy papírtörlőn.
4. Uborkás-mustáros salátaöntet: Keverjük össze a felkockázott uborkát 1 teáskanál tengeri sóval és adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot. Hagyjuk állni 10 percre. Csöpögtessük le a felesleges folyadékot és adjunk hozzá kevés édes és savanyú szószt.
5. Fűszersaláta: Keverjük össze valamennyi fűszert a salátalevelekkel.
6. Tálaljuk külön tálakban. Rakjuk a tésztát vagy a rizspapírt egy külön tálra; így a vendégek maguk készíthetik el a tavaszi tekercseket ízlésük szerint.

Tipp!
Ne felejtsünk el kitenni egy tál vizet is - a rizspapírhoz és a kézöblítéshez ;)

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok