Tejszínes burgonyagratin ementáli sajtttal, cápaharcsa szelettel és kandírozott sárgarépával
Aviko Burgonyagratin ementáli sajttal
1 csomag zsenge sárgarépa (kb. 350 gramm)
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál erőleves vagy víz
300 g cápaharcsa filé
tengeri só
1 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
2 újhagyma
1 narancs
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Vágjuk le a sárgarépa zöldjét úgy, hogy maradjon egy kicsi rajta.
3. Helyezzük bele egy sütőedénybe.
4. Öntsünk rá egyenletesen 2 evőkanál olívaolajat, (tengeri) sót, erőlevest és mézet.
5. Takarjuk le az edényt fedővel, vagy alufóliával és toljuk be a sütőbe.
6. Kenjük be az egész halat mustárral és osszuk 2 adagra.
7. Karikázzuk fel az újhagymát vékonyra. Hámozzuk meg a narancsot és szeleteljük vastagra.
8. Készítsünk elő 2 lap alufóliát, mindegyik kétszer akkora legyen, mint egy adag hal, és a helyezzük a halat fóliadarabok közepére. Tegyük a narancsszeleteket a halra, szórjunk rá újhagymát és a maradék olívaolajt. Hajtsuk be az alufólia széleit úgy, hagy maradjon egy kis nyílás a csomag felső részében.
9. Helyezzük mindezt az Aviko gratinekkel egy sütőlapra egymás mellé, és süssük 20 percig a sütő középső rácsán.
10. A burgonyagratint és a sárgarépát tálaljuk a "csomagok" mellé.
Tipp!
Ehhez az ételhez használhatjuk a zöldfűszeres burgonyagratint is.