Tejszínes burgonyagratin rozmaringgal, kakukkfűvel, hátszín steakkel, sült paprika mártással és spárgával

Tejszínes burgonyagratin rozmaringgal, kakukkfűvel, hátszín steakkel, sült paprika mártással és spárgával

Adagok száma 2
Elkészítési idő 25
Sütőben
Airfryer

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Burgonyagratin ementáli sajttal
2 szelet hátszín (egyenként kb. 150 g)
100 ml vörös bor
2 gerezd fokhagyma (hámozva)
1 evőkanál friss rozmaring
200 g zöld spárga
200 g sült paprika (üveges)
1 evőkanál aprított mogyoró vagy szeletelt mandula
egy csipetnyi cayenne bors

6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál balzsamecet

1. Készítsük el az Aviko burgonyagratint a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Tegyük a hússzeleteket egy edénybe és öntsünk rájuk vörösbort.
3. Vágjuk a fokhagymát szeletekre. Tegyük a húsra, majd szórjuk rá a rozmaringot.
4. Fordítsuk meg a steakeket egyszer és tartsuk a pácban.
5. Vágjuk le a spárga alsó végét és tegyük forró vízbe 2 percre, majd csepegtessük le, öblítsük le hideg vízzel és rázva szárítsuk meg.
6. Vegyük ki a paprikát az üvegből és hagyjuk megszáradni. Pirítsuk meg a mogyorót száraz, forró serpenyőben. Keverjük össze a paprikát, mogyorót, cayenne borsot, sót, 3 evőkanál olívaolajat és petrezselymet sima pürévé. Melegítsük fel a keveréket, vagy tálalhatjuk a szószt hidegen is.
7. Töröljük a steakeket szárazra és kenjük be 2 evőkanál olívaolajjal. Melegítsük fel a grill serpenyőt és süssük a húst 2-3 percig mindegyik oldalán. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben fordítsuk meg, hogy szép grill csíkok jelenjenek meg a hússzeleteken.
8. Közben kenjük be a spárgát a maradék olívaolajjal és balzsamecettel és süssük meg egy másik grill-, vagy egyszerű serpenyőben 3-4 percen keresztül.
9. A húst szolgáljuk fel a paprikával, spárgával és Aviko burgonyagratinnel.

Tipp!
Az hátszín helyett használhatsz rostélyost, szintén finom lesz.;)

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok