Szicíliai citromos csirke héjas burgonyagerezdekkel

Szicíliai citromos csirke héjas burgonyagerezdekkel

Adagok száma 5
Elkészítési idő 40
Olajsütő
Sütőben
Airfryer
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Héjas burgonyagerezdek
1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
friss rozmaring, apróra vágva
0,7- 1 kg paprika (különböző színű), felszeletelve
0,5-1 citrom
120-150 g liszt
10-15 g vaj
120-180 ml csirkehúsleves
20 ml olívaolaj

1. Készítsük el a héjas burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Kevés olajon pirítsuk a paprikát egy serpenyőben, közepes hőfokon, kb. 5 percig.
3. Hámozzuk meg a citromot és csavarjuk ki a levét.
4. Vágjuk a csirkét 1 cm vastag csíkokra, szórjuk meg a liszttel és fűszerezzük ízlés szerint.
5. Melegítsünk fel egy kevés olívaolajat a serpenyőben, süssük a csirkét a citrom héjával együtt közepes hőfokon úgy, hogy a csirke ne barnuljon meg.
6. Öntsük hozzá a csirkehúslevest és a citromlevet, így pároljuk 10 percig.
7. Tálalás előtt vegyük ki a citromhéjat.
8. Díszítsük a burgonyagerezdeket friss rozmaringgal és fűszerezzük ízlés szerint.

Tipp!
Az ételhez jól passzol, a vastag, forró serpenyőben készült karamellizált citromkarika.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok