Bárányborda fokhagymás burgonyagerezdekkel

Bárányborda fokhagymás burgonyagerezdekkel

Adagok száma 5
Elkészítési idő 50
Olajsütő
Sütőben
Airfryer
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Fokhagymás burgonyagerezdek

Friss menta szósz:
75 g apróra vágott friss menta, 4 g burgonyakeményítő, 200 ml ecet, 200 ml víz, 75 g cukor

Bárány:
8-10 bárányborda, 0,5-1 evőkanál édes chili por, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 20 ml olívaolaj, 20 ml citromlé, só és frissen őrölt bors

Pirított vöröshagyma rozmaringgal:
4-5 fej közepes méretű vöröshagyma, 50-60 g vaj, 4-6 szár rozmaring

1. Készítsük el a fokhagymás burgonyagerezdet a csomagoláson lévő utasítás szerint.
2. Mentaszósz: Keverjük össze a burgonyakeményítőt fél adag vízzel. A többi hozzávalót melegítsük fel egy kis lábasban, folyamatos keverés mellett. Adjuk hozzá a burgonyakeményítő és víz keveréket, hogy a szószt összefogja, majd keverjük tovább. Hagyjuk a szószt fedő nélkül kihűlni (szobahőmérsékletűre).
3. Bárányborda: Tegyük a chili port, őrölt koriandert, fokhagymát, olívaolajat és citromlevet egy tálba és keverjük össze. Tegyük bele a bárányhúst és hagyjuk pácolni legalább egy órán keresztül. Süssük a báránybordákat 3-4 percig. Fűszerezzük ízlés szerint.
4. Pirított vöröshagyma rozmaringgal: A hagymát hámozzuk meg, vágjuk le az alját úgy, hogy a hagyma megálljon. Minden hagymát vágjunk át keresztben. Helyezzük a hagymafejeket a sütőtálba és mindegyikbe nyomjunk bele egy kocka vajat és egy kis rozmaringot. Előmelegített sütőben süssük meg a hagymát 200 °C-on, 35-40 perc alatt.

Tipp!
Ha sietsz, használj BBQ fűszerkeveréket, vagy kész mártást a bárányhúshoz, és tálald tapenadéval és egyszerű paradicsommártással.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok