Szezámmagos panírba forgatott csirkemell héjas hasábburgonyával
Klasszikus rántott csirkemell különleges panírban. A szezámmag tökéletesen illik a baromfihúshoz, az extra ropogós Aviko Super Crunch héjas hasábburgonyával pedig még inkább!
Hozzávalók:
AVIKO Super Crunch héjas hasábburgonya (1 csomag)
2 darab csirkemell (kb. 300 g)
1/3 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/3 teáskanál curry
100 g búzaliszt
1 db L-es méretű tojás
100 g zsemlemorzsa
3 evőkanál fehér szezámmag
sütőolaj
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (alsó és felső sütés). Tegyük az Aviko hasábburgonyát sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 20 percig.
2. Klopfoljuk a csirkemellet két, körülbelül 1 cm vastagságú hússzeletre. Ízesítsük sóval és borssal.
3. Készítsük el a panírt. Az egyik tálban liszt, a másikban felvert tojás, curryvel keverve, a harmadikban pedig szezámmaggal kevert zsemlemorzsa.
4. Szórjuk meg mindkét hússzeletet liszttel, mártsuk tojásba majd a zsemlemorzsába.
5. Süssük közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára. Az utolsó 5 percre tegyük a húst a sütőbe, együtt a hasábburgonyával.
Jó étvágyat!