Churros epersorbettel és balzsamecetes mázzal, valamint körtesorbettel és csokoládémázzal
Aviko CHURROS 300 g
Eper sorbet:
100 g porcukor
500 g fagyasztott eper
1 citrom reszelt héja
balzsamecetes krém
rozmaring
Körte sorbet:
500 g fagyasztott körte (előzőleg meghámozva és kivágva)
100 g porcukor
citromlé leszűrve fél citromból
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
50 g 64%-os étcsokoládé
Eper sorbet:
Vegyük ki az epret a mélyhűtőből, és tegyük félre 5 percre. Egy turmixgépben keverjük össze a cukrot, a citrom héját és az epret. Tálaljuk néhány rozmaringlevéllel és néhány csepp balzsamecetes krémmel.
Körte sorbet:
Vegyük ki a körtét a mélyhűtőből, és tegyük félre 5 percre. Egy turmixgépben keverjük össze a körtét, a cukrot, a citromlevet, a gyömbért és a fahéjat. Tálalás előtt szórjuk meg néhány csepp, vízfürdőben feloldott csokoládéval.
Készítsük el az Aviko Churros-t a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Mindegyik tányéron több darabot tálaljunk, porcukorral megszórva, mindkét sorbet adagjával együtt.
Jó tanács:
Természetesen használhatunk kész és az üzletekben kapható sorbeteket, valamint fagylaltot vagy különféle ízű és aromájú önteteket, amelyek tökéletesen illenek a churroshoz. Ideális esetben - ráadásként - forró csokoládé vagy finom kávé is beválik.