Szalmaburgonya Jerk fűszeres pulykával, savanyított lilahagymával és tejföllel

Szalmaburgonya Jerk fűszeres pulykával, savanyított lilahagymával és tejföllel

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 30-40
Olajsütő
Sütőben
Airfryer

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 pulykacomb
só és bors ízlés szerint
1 teáskanál erős füstölt paprika
2 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
olívaolaj
½ csokor metélőhagyma és koriander
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2-3 szegfűszeg
100 ml borecet
200 ml víz
3-4 lilahagyma
½ zöldcitrom leve
200 ml tejföl
100 g cheddar sajt
1 csomag Aviko SKINNY FRIES 600 g

1. Dörzsöljük be a pulykacombot sóval, borssal, paprikával, kakukkfűvel, korianderrel, köménnyel és olívaolajjal, majd süssük 2-2 ½ órát, 180 °C-on. Az utolsó 20 percben  emeljük a hőfokot 200 °C-ra, és tegyük sütőbe a hasábburgonyát külön, sütőpapírral bélelt tepsin.
2. A sütési idő után vegyük ki a húst a sütőből és két villa segítségével csontozzuk ki, majd keverjük össze a sütésből visszamaradt szafttal. Tegyük a húst a burgonyával együtt a tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük a sütőben további 10 percig.
3. Közben keverjük el a tejfölt a zöld citrom levével.
4. A sütőből kivéve tálaljuk azonnal, locsoljuk meg a tejföllel, és szórjuk meg az  apróra vágott korianderrel, metélőhagymával.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok