Sült karfiol fahéjjal, grillezett halloumi sajttal, tejes vajas krumplipürével
Aviko Mashed Potato 750 g
1 nagy karfiol
Krém:
2 teáskanál fahéjpor
½ teáskanál szerecsendió
csipet kömény
édes paprika
1 evőkanál tahini
só, bors
extra szűz olívaolaj
esetleg egy kis víz
Továbbá:
4 szelet halloumi sajt
Karfiol
1. Hámozzuk meg a karfiolt és vágjuk apróra, hogy ne törjön össze.
2. Ezután tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
3. Egy tálban keverjük össze a fűszereket, és öntsük a karfiolra. Ezután fedjük le sütőpapírral, alumíniumfóliával, és süssük 200 ° C-ra előmelegített sütőben 30 percig.
4. Ezen idő elteltével távolítsuk el a sütőpapírt és a fóliát, és további 10 percig süssük, amíg aranyszínű nem lesz.
Halloumi sajt
1. Vágjuk fel a sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre.
2. Forró grill serpenyőben, kevés olívaolajjal süssük kb. 1 percig mindkét oldalon.
Az Aviko Mashed Potato készítsük el a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
Tegyünk egy nagy adag pürét a tányérra - érdemes enyhén megszórni olívaolajjal. Mellé tegyünk egy adag karfiolt (ízlés szerint ízesítsük) és 1-2 darab grillezett halloumi sajtot.
Jó tanács:
Próbáld ki más püréinket is - spenóttal vagy sárgarépa pürével!