Lencse salsicciával (olasz fehér kolbásszal), zellerrel és paradicsommal, tejes vajas pürével
Aviko Mashed Potato 750 g
néhány olasz kolbász (salsiccia)
1 doboz (400g) lencse
300 g paradicsom passata
1 zellerszár
1 sárgarépa
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ pohár száraz fehérbor
½ l zöldségalap
só, bors
extra szűz olívaolaj
néhány zsálya levél
2 ág rozmaring
1. Süssük meg a kolbászokat egy serpenyőben vagy grillezzük mindkét oldalon néhány percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
2. Vékonyan szeleteljük fel a sárgarépát, a zellert és a hagymát, és egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olívaolajjal. Amikor a zöldségek aranyszínűvé válnak, adjunk hozzá fokhagymát és 3-4 percig pirítsuk. Adjunk hozzá apróra vágott zsályát és rozmaringot.
3. Öntsünk hozzá bort, párologtassuk el az alkoholt, adjunk hozzá paradicsompassatát és zöldségalaplét. Főzzük 20 percig.
4. Ezen idő után adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét, és főzzük 15 percig, amíg a szósz visszahúzódik.
5. Készítsük el a pürét a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
Mindegyik tányérra tegyünk egy adag zöldséges lencsét, néhány "folt" pürét (használhatunk cukrász hüvelyt is) és 2-3 kolbászt. Sóval és borssal ízesítve, friss rozmaringgal és zsályalevelekkel tálaljuk.
Jó tanács:
Próbáld ki ezt az ételt más püréinkkel - sárgarépával vagy spenóttal.