Sült csülök savanyú káposzta salátával és házias hasábburgonyával
Aviko Házias hasábburgonya
Sült csülök:
5 csülök, 300-400 gramm/darab, 500 ml víz, 15 g friss, apróra vágott fokhagyma, 1 citrom félbe vágva, 5 g friss rozmaring, 3 g frissen őrölt feketebors, 50 g tengeri só, 125 ml sör, 8 evőkanál liszt, 25 g méz
Savanyú káposzta saláta:
500 g savanyú káposzta, lecsepegtetve, 125 g fekete olívabogyó, felszeletelve, 125 g grillezett piros paprika, csíkokra vágva, 5 g parmezán sajt durvára reszelve, 12 ml olívaolaj, 12 ml méz, só és bors
1. Keverjük össze a fokhagymát, citromot, rozmaringot, borsot és tengeri sót egy nagy tálban vagy fazékban.
2. Adjuk hozzá a sertéshúst és öntsük rá a vizet úgy, hogy a csülköt elfedje. Pácoljuk hűtőben reggelig.
3. Vegyük ki a húst a pácból és tegyük a sütőbe 1-1 ½ órára (160-180 °C).
4. Keverjük össze a sört, a lisztet és a mézet a tálban.
5. Emeljük a hőmérsékletet 225 °C-ra és hagyjuk a húst sülni kb. 20-30 percig, amíg a bőre aranybarna és ropogós nem lesz. Sütés közben többször locsoljuk meg a húst a sör, liszt és méz keverékével.
6. A savanyú káposztát keverjük össze az olívabogyóval, paprikával, parmezán sajttal, olívaolajjal és mézzel.
7. Készítsük el a hasábburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint.
8. Helyezzük a hasábburgonyát a csülökkel és a savanyúsággal egy hosszú tálra és díszítsük friss fűszerekkel.