![](https://aviko.hu/system/cache/img/4a-5uoqgmco4l10.png)
![Steak szendvics zöld harissával, majonézes szósszal és csilipaprikás sajtfalatokkal](https://aviko.hu/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px10-6mnkol8djii0.jpg)
Steak szendvics zöld harissával, majonézes szósszal és csilipaprikás sajtfalatokkal
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
AVIKO Sajtfalatok csilipaprikával 300g
2 ciabatta vagy 1 bagett
2-3 evőkanál majonéz
2 marha bélszín steak
1 csokor friss kakukkfű
½ csomag rukkola
1 paradicsom
1 lilaagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál vaj
1 fej fokhagyma
frissen őrölt só és bors
Zöld harissa:
5 jalapeño paprika
3 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 nagy csokor friss koriander
2 szál menta (elhagyható)
4 evőkanál olívaolaj
Zöld Harissa:
Áztassa a jalapeno paprikát 30 percre forró vízbe. Ez idő elteltével tisztítsa meg őket a szártól és a magvaktól. Hámozzuk meg a fokhagymát, és keverjük össze turmixgépben fűszerekkel, friss korianderrel és sóval. Tedd egy üvegbe, és öntsd rá olívaolajat.
Szendvics:
Tartsuk a marha bélszínt szobahőmérsékleten. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Szórjuk meg a húst frissen őrölt borssal és sóval. Eközben hevítsünk a serpenyőben olívaolajat. Süssük a bélszín mindkét oldalát aranybarnára. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet és a vajat. Locsoljuk meg a steaket a vajjal, és tegyük a sütőbe 8-10 percre. Ezután pihentessük a húst 5-10 percig.
Készítsük el a csilis sajtfalatokat a csomagoláson található javaslat szerint. A ciabattát vagy a bagettet vágjuk félbe, locsoljuk meg enyhén olívaolajjal, és pirítsuk meg a sütőben. Keverjük össze a majonézt 2-3 evőkanál harissával (a kívánt fűszerességtől függően). Vágjuk a paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre.
Majd állítsuk össze a szendvicset: a pirított bagettet kenjük meg mártással, tegyük rá a rukkolát, a paradicsomszeletet, a vékonyra szelt lilahagymát és néhány szelet steaket, valamint a csilis sajtfalatokat. Helyezzük rá a bagett másik felét. Azonnal tálaljuk.