Skinny fries házi aquafaba majonézzel
1 csomag Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 csicseriborsó konzerv
2 teáskanál vinaigrette mártás
½ teáskanál mustár
½ teáskanál fekete só
1 evőkanál inaktív élesztőpehely
csipet cukor
1 ½ csésze jó minőségű étolaj
1 gerezd fokhagyma
fűszerek: 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál hagymapor, 1 teáskanál paprika, ½ teáskanál szárított petrezselyem, ½ teáskanál oregánó, ½ teáskanál chili, ½ teáskanál só
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Süssük a burgonyát sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 percig.
2. Közben készítsünk majonézt és fűszerkeveréket a hasábburgonyához.
3. Öntsük le a csicseriborsó levét egy keverőtálba, adjuk hozzá a vinaigrette mártást, mustárt, sót, cukrot, fokhagymát és az inaktív élesztőpelyhet. Keverjük az egészet addig, amíg az összes hozzávaló jól össze nem áll. Ezután öntsük rá óvatosan és lassan az olajat vékony sugárban, miközben a keveréket folyamatosan nagy sebességgel keverjük. Az olaj hozzáadásának felénél kezdjük el fel-le mozgatni a blendert, hogy az összes hozzávaló jól összeálljon. Az összes hozzávalónak össze kell keverednie, és a majonéznek jelentősen be kell sűrűsödni.
4. Tegyünk egy adag majonézt egy kis tálba, a többit tegyük be a hűtőbe. A házi készítésű majonézt tároljuk hűtőszekrényben, és két héten belül használjuk fel.
5. Keverjük össze a fűszereket: a fokhagymaport, a hagymaport, a paprikát, a szárított petrezselymet, az oregánót, a chilit és a sót. Sütés után keverjük össze a burgonyát a fűszerekkel, és tálaljuk majonézzel.
6. A majonézt tetszés szerint fűszerezhetjük. Adhatunk hozzá több mustárt, más kedvenc fűszert, vagy például kihagyatjuk a fokhagymát.