Hasábburgonya kimchivel, furikakéval (szezámkeverékkel) és metélőhagymával
1 kínai kel
2-3 evőkanál koreai Gochujang chili paszta
3 cm-es, friss gyömbérdarab
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál rizsecet
2 gerezd fokhagyma
2 csokor metélőhagyma
1 sárgarépa
1 alma
só
1 teáskanál cukor
⅓ csésze héjas, pirított szezámmag
⅓ csésze fekete szezámmag
1 nori alga
2-3 evőkanál majonéz
Aviko SUPER CRUNCH HÉJAS HASÁBBURGONYA 750 g
1. Vágjuk a kínai kelt vastagabb szálakra, majd jól sózzuk meg, és hagyjuk egy órát állni. Egy óra elteltével öblítsük le folyó víz alatt, és keverjük össze a csilipasztával, finomra reszelt gyömbérrel, halszósszal, rizsecettel, zúzott fokhagymával, 1 csokor apróra vágott metélőhagymával, durvára reszelt sárgarépával, almával és a cukorral. Keverjük az egészet alaposan össze, és tároljuk egy hétig sötét helyen, 2-3 naponta megkeverve, majd tegyük az üvegedényt hűtőbe.
2. Ha kész a kimchi, készítsük el a hasábburgonyát. Tegyük a hasábburgonyát 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20 percig.
3. Közben vegyük ki a hűtőből a kimchit, vegyünk ki belőle kb. 5-6 evőkanál lét, és keverjük össze majonézzel.
4. Turmixoljuk a norit finomra, és keverjük össze a fekete és fehér, pirított szezámmaggal. Vágjuk apróra a koriandert és a metélőhagymát.
5. Tegyünk a hasábburgonyára kimchit, locsoljuk meg az egészet majonézzel, a kimchi levével, majd szórjuk meg friss fűszernövényekkel és furikake-val. A legjobb ízhatás kedvéért az elkészülést követően fogyasszuk azonnal.