Gombás/marhahúsos shawarma pita kenyérben tahini szósszal

Gombás/marhahúsos shawarma pita kenyérben tahini szósszal

Adagok száma 4
Elkészítési idő 35-40
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1/2 csomag Aviko EXTRA ROPOGÓS CIKCAKKOS HASÁBBURGONYA 750 g
200 g laskagomba
200 g csiperkegomba
vagy
1 kg marhahús
(lehetőleg szeletelt marhasült)
2-3 gerezd fokhagyma
1/4 csésze olívaolaj
1 citrom leve
1/4 csésze vörösbor ecet
fűszerek: 1 teáskanál arab hétfűszer keverék, 1/4 teáskanál fahéj, ½ teáskanál kömény, ½ teáskanál koriander, ½ teáskanál csípős paprika, só és bors ízlés szerint
4 nagy paradicsom (vagy koktélparadicsom)
jégsaláta
1 nagy vöröshagyma
3-4 evőkanál tahini
friss petrezselyem
pita

1. Vágjuk a marhahúst vagy gombát 1 cm-es csíkokra. Keverjük össze a fokhagymát, az olívaolajat, a borecetet, a citromlevet és a fűszereket. Öntsük rá a pácot a húsra ill. gombára, keverjük össze, és tegyük egy éjszakára (vagy 2-3 órára) hűtőbe.
2. Aprítsuk fel a jégsalátát, a hagymát és a petrezselymet. A hagymát és a petrezselymet keverjük össze a tahinival, sóval és a 7 fűszerkeverékkel. (ha a tahini túl sűrű, adhatunk hozzá kevés hideg vizet). Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra, adjuk a húshoz ill. a gombához a felaprított paradicsomot, fedjük le alufóliával és süssük puhára - kb.20-25 perc alatt. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 10 percig.
3. A hús vagy gomba sütésének félidejénél tegyük a burgonyát papírral bélelt tepsire, és süssük kb. 20 perc alatt aranybarnára és ropogósra.
4. Miután megsült, vegyük ki a húst/gombát és tegyük pitába az összes hozzávalóval – saláta, sült paradicsom, tarator szósz, sült krumpli, petrezselyem és hagyma. Tálaljuk forrón.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok