Serpenyőben sült rösti szicíliai caponatával

Serpenyőben sült rösti szicíliai caponatával

Adagok száma 4
Elkészítési idő 20-35
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 darab személyenként)
2 paprika
2-3 burgonya
2 padlizsán
2 zellerszár
30 g fenyőmagbél
30 g kapribogyó
egy marék fekete olajbogyó
300 g cherry paradicsom
½ pohár ecet
2 teáskanál cukor
extra szűz olívaolaj
bazsalikom

A röstit a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el - sütőben, serpenyőben vagy olajsütőben.

A caponata padlizsán alapú étel, zöldségek keveréke hagymával, paradicsommal, fekete olajbogyóval, kapribogyóval és friss bazsalikommal.
1. Mossuk meg a zöldségeket. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magot és vágjuk csíkokra. Mossuk meg a padlizsánt és vágjuk kockákra.
2. Az olívaolajat süssük egy serpenyőben, és pirítsuk meg a burgonyát.
3. A paprikákat külön serpenyőben pirítsuk meg. Amint megsülnek, ugyanabban a serpenyőben megpiríthatjuk a padlizsánt is.
4. Közben vágjuk kockákra a hagymát és a zellert.
5. Egy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és addig süssük, amíg a hagyma áttetsző lesz. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, kapribogyót és fenyőmagot. Fűszerezzük sóval, keverjük össze és tegyük félre.
6. Amikor a zöldségek megsültek, tegyük őket egy darab papírtörlőre, és szűrjük le a felesleges zsírt, majd tegyük egy edénybe paradicsommal.
7. Emeljük a sütési hőmérsékletet és keverjük össze.
8. A cukrot oldjuk fel az ecetben, és adjuk hozzá az edénybe. Főzzük még 2 percig.

Tegyünk a tányérra először egy kis caponatát, majd a jó meleg rösztit - 4-5 darabot fejenként.

Jó tanács:
Érdemes friss bazsalikomlevelekkel díszíteni az edényt, ízlés szerint ízesíteni sóval és borssal, és megszórni néhány csepp jó olívaolajjal. Jó étvágyat!

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok