Rösti marhahúscsíkokkal, zöldséggel és Parmigiano Reggiano sajttal
1 csomag Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 darab személyenként)
600 g marhahús
30 g 00 liszt
30 g extra szűz olívaolaj
50 g száraz fehérbor
40 g Parmigiano Reggiano sajt
100 g rukkola
12 cherry paradicsom
20 g balzsamecet
só, bors
1. A röstit a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el, sütőben, serpenyőben vagy olajsütőben.
2. A marhahúst először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A húst tegyük rá a tálra tett szűrőre és szórjuk meg liszttel. Rázzuk meg a szűrőt és távolítsuk el a felesleges lisztet úgy, hogy minden húsdarab egyenletesen el legyen borítva.
3. Az olívaolajat süssük egy serpenyőben, és időnként kevergetve pirítsuk meg a húst, amíg ropogóssá válik rajta a panítozás.
4. Ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük hozzá a bort. Még néhány percig süssük, hogy krémes legyen.
5. Közben keverjük össze egy tálban az előzőleg megmosott rukkolát, borsot, sót, olívaolajat és balzsamecetet.
6. A röstit tegyük át tányérokra (fejenként 4-5 darabot), majd tegyük rá a rukolát, a sült húst és a félbevágott paradicsomot.
7. Az ételt szórjuk meg a Parmigiano Reggiano sajttal.
Jó tanács:
A klasszikus rösti helyett használhatod az Aviko Mini Röstit is. Elkészíthesz egy külön szószt is: a keleti édes-savanyú mártás vagy a chilis szósz tökéletes lesz a marhahúshoz.