

Saláta Mogyoróburgonyával, lencsével és citromos vinaigrette-tel







1 csomag Aviko MOGYORÓBURGONYA 600 g
1 vöröshagyma
1 pohár főtt vörös lencse
1 csokor petrezselyem
1 gránátalma
⅓ csésze olívaolaj
só, ízlés szerint
½ teáskanál mustár
1 citrom
½ citrom héja
1 teáskanál méz
1. Melegítsük elő a sütőt, 220°C-ra. Tegyük a mogyoróburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük körülbelül 20 percig.
2. Közben ütögessük ki a gránátalma magjait, aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk a lilahagymát vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet: keverjük össze az olívaolajat citromlével, mustárral, citromhéjjal és mézzel. Ízlés szerint sózzuk.
3. A megsült mogyoróburgonyát keverjük össze a lencsével, hagymával, gránátalma magokkal és a felaprított petrezselyemmel. Adjuk hozzá az öntetet. Elkészítést követően tálaljuk azonnal.