Roston sült marha bélszín hercegnőburgonyával és zöldbabbal
1 csomag Aviko Hercegnőburgonya
340 g marha bélszín
10 ml steak fűszer
10 ml Worcestershire szósz
15 ml repceolaj
1 közepes főzőhagyma, vastagra felszeletelve
125 g zöldbab, megmosva
2 ml apróra vágott, vagy zúzott fokhagyma
1/4 tk. csemegepaprika
só és bors, ízlés szerint
45 ml extra szűz olívaolaj
1/2 pohár sör
1. Készítsük el az Aviko hercegnőburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
3. Helyezzük a zöldbabot a sütőlapra, és süssük meg.
4. Kenjük be a marha bélszínt olajjal és a fűszerkeverékkel. Süssük meg barna színűre minden oldalról egy hőálló edényben, közepes hőfokon.
5. Süssük a bélszínt fedő nélkül 20-25 percig ( közepesen átsült - medium-rare - hús esetén). Fedjük be a sültet fóliával és hagyjuk állni 5 percre.
6. Szeleteljük fel és tálaljuk.
Tipp:
Tálaljuk a hercegnőburgonyát a hús tetején, vagy köretként.