Marha fajitas hagymával, paprikával, tejföllel és Skinny Fries hasábburgonyával

Marha fajitas hagymával, paprikával, tejföllel és Skinny Fries hasábburgonyával

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 15-25
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Skinny Fries
700 g marhahús
1 sárga paprika
1 pirospaprika
1 zöldbors
1 hagyma
extra szűz olívaolaj
só, bors
1 citrom
1 teáskanál édes paprikapor
1 teáskanál csilipor
egy apróra vágott petrezselyem
római kömény
1 pohár sör
8 tortilla
tejföl

1. A húst vágjuk vékony csíkokra  és tegyük egy tálba .
2. Egy külön tálban készítsük el a pácot. Keverjük összes a citromlevet és a héjat, a sört, a köményt, a csiliport, az édes paprikát, a sót és egy kis olívaolajat. Alaposan keverjük össze, és öntsük rá a húsra, majd takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 2 órára.
3. Mossuk meg a paprikát és vágjuk csíkokra, a hagymát pedig karikákra.
4. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és időnként megkeverve pirítsuk meg rajta a hagymát és a paprikát, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk közepes lángon néhány percig. Fűszerezzük sóval.
5. A hasábburgonyát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően készítsük el.
6. Tálaljuk a "DIY", azaz a "csináld magad" módszer szerint :) Külön tálakban tálaljuk  a tölteléket, a tortillát, a tejfölt és a hasábburgonyát.

Jó tanács:
A tortillákat tálalás előtt permetezzük egy kis vízzel, majd melegítsük fel a sütőben. Ne feledkezzünk meg a szalvétáról, a hasábburgonyát sózzuk meg a tálalás előtt :) :)

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok