Pácolt és sült csirkeszárny Tex Mex salátával és Super Long hasábburgonyával

Pácolt és sült csirkeszárny Tex Mex salátával és Super Long hasábburgonyával

Adagok száma 4
Elkészítési idő 30-45
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Super Long hasábburgonya 600 g
500 g csirkeszárny
extra szűz olívaolaj
50 g ketchup
só, bors
egy csipet cayenne bors

Saláta:
300 g különböző színű paradicsom
1 lilahagyma
2 zeller
citrom
125 g tejföl
só, bors
extra szűz olívaolaj

A Super Long hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el.

Csirkeszárnyak:
1. Egy tálban keverjük összes az olívaolajat ketchuppal és cayenne borssal, ízesítsük sóval és borssal.
2. Alaposan mossuk meg és szárítsuk meg a csirkeszárnyakat.
3. A csirkeszárnyakat tegyük egy nagy tálba, és öntsük rá az előzőleg elkészített pácot. Keverjük össze alaposan.
4. Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük félre 30 percre, hogy a szárnyak jól pácolódjanak.
5. Tegyük a szárnyakat egy sütőpapírral borított tepsire, és 200 ° C-ra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Ennek elteltével fordítsuk meg a szárnyakat és süssük tovább 15-20 percig.

Saláta:
1. A paradicsomot ketté, a hagymát viszont karikára vágjuk. Hámozzuk meg a zellert és vágjuk nagy darabokra.
2. Keverjük össze a tejfölt fél citrom levével, sóval, borssal és kevés olívaolajjal.

Tegyük a salátát egy tányérra, és óvatosan öntsük rá a tejfölszószt. Díszítsük néhány cherry paradicsommal és citromnegyeddel. Külön tányéron tálaljunk egy adag hasábburgonyát és 3-4 szárnyat. A maradék mártást tálaljuk egy kis tálban - mindenki ízlés szerint fűszerezze a salátát :)

Jó tanács:
Ne feledje el, hogy mielőtt beletenné a szárnyakat a pácba, a húsnak körülbelül 20-30 percig "pihennie" kell szobahőmérsékleten, így jobb átissza majd a pác.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok