Házias burgonyahasábok házi ketchuppal és szardellás majonézzel

Házias burgonyahasábok házi ketchuppal és szardellás majonézzel

Adagok száma 4
Elkészítési idő 40
Olajsütő
Sütőben
Airfryer
Gluténmentes

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Házias burgonyahasábok

Ketchup:
150 g édes alma
100 g hagyma
100 ml víz
125 g paradicsompüré
3 g kősó, fahéj
curry és egy kevés méz ízlés szerint

Szardellás majonéz:
10 g szardella filé
10 g kapribogyó
10 g borecet (fehér)
10 g tojássárgája
250 ml olívaolaj, extra szűz
só és bors

1. Ketchup: Az alma magját vágjuk ki, aprítsuk az almát és a hagymát apró kockára. Pároljuk puhára mintegy 10 percig. Csöpögtessük le, és a vizet tegyük félre. Törjük át a hagymát és az almát a paradicsompürével együtt. Szükség esetén keverjünk hozzá a párolás után megmaradt vízből egy kicsit. Ízesítsük fahéjjal, curryvel és mézzel.
2. Szardellás majonéz: Vágjuk apróra a szardellát és a kapribogyót. Fokozatosan keverjük össze a tojássárgáját és az olívaolajat majonézzé. Fűszerezzük a kapribogyót és a szardellát sóval, borssal, majd öntsük rá a salátaöntetet.
3. Készítsük el a hasábburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint. A kész burgonyát osszuk el 3 tálba, öntsük a mártásokat kis tálkákba vagy poharakba.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok