![](https://aviko.hu/system/cache/img/8a-57ttvqb2s910.png)
![Házias burgonyahasábok házi ketchuppal és szardellás majonézzel](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770-country-cooking-pure-and-rustic-fries-met-eigengemaakte-ketchup-en-ansjovis-mayonaise-1a-ragffkhldn00.jpg)
Házias burgonyahasábok házi ketchuppal és szardellás majonézzel
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Gluténmentes Gluténmentes](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/bez-glutenu.png)
Házias burgonyahasábok
Ketchup:
150 g édes alma
100 g hagyma
100 ml víz
125 g paradicsompüré
3 g kősó, fahéj
curry és egy kevés méz ízlés szerint
Szardellás majonéz:
10 g szardella filé
10 g kapribogyó
10 g borecet (fehér)
10 g tojássárgája
250 ml olívaolaj, extra szűz
só és bors
1. Ketchup: Az alma magját vágjuk ki, aprítsuk az almát és a hagymát apró kockára. Pároljuk puhára mintegy 10 percig. Csöpögtessük le, és a vizet tegyük félre. Törjük át a hagymát és az almát a paradicsompürével együtt. Szükség esetén keverjünk hozzá a párolás után megmaradt vízből egy kicsit. Ízesítsük fahéjjal, curryvel és mézzel.
2. Szardellás majonéz: Vágjuk apróra a szardellát és a kapribogyót. Fokozatosan keverjük össze a tojássárgáját és az olívaolajat majonézzé. Fűszerezzük a kapribogyót és a szardellát sóval, borssal, majd öntsük rá a salátaöntetet.
3. Készítsük el a hasábburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint. A kész burgonyát osszuk el 3 tálba, öntsük a mártásokat kis tálkákba vagy poharakba.