![](https://aviko.hu/system/cache/img/7a-2ltkrobkem70.png)
![Fokhagymás burgonyagerezdek hummusszal és citromos majonézzel](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770garlic-herb-wedges-share-platter-5nl52qqcb8h0.jpg)
Fokhagymás burgonyagerezdek hummusszal és citromos majonézzel
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
Aviko Fokhagymás burgonyagerezdek
Hummusz:
85 g csicseriborsó (konzerv), lecsöpögtetve (a levét tegyük félre), 1/2-1 teáskanál fokhagymapüré, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1/2 citrom leve, 1-2 evőkanál szezámpüré (tahini), 1/2-1 teáskanál őrölt paprika, só és frissen őrölt bors
Citromos majonéz:
75 ml extra szűz olívaolaj, 1/2-1 evőkanál citromhéj, reszelve, 1/2 citrom leve, 1 tojás sárgája, só és frissen őrölt bors
1. Készítsük el a fokhagymás burgonyagerezdet a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Hummusz: A csicseriborsót, fokhagymapürét, olívaolajat, citromlevet és szezámpürét turmixoljuk simára, szükség esetén egy kis csicseriborsólevet hozzáadva. Ízesítsük sóval és borssal.
3. Citromos majonéz: Győződjünk meg, hogy valamennyi hozzávaló szobahőmérsékletű, majd a mustárt, a citromhéjat, a citromlét és a tojássárgáját keverjük simára; a keverés közben óvatosan hozzáadva az olívaolajat. Fűszerezzük sóval és borssal.
4. Díszítsük a mártogatósokat citromhéjjal, vagy friss fűszerekkel és szezámmaggal.
Tipp!
Fedezd fel a különféle Pati Parts burgonyagerezdeket!