Hagymakarikás saslik szezámmal, édes-savanyú mártással és friss metélőhagymával
450 g Aviko Onion Rings (hagymakarika), saslik pálca
Édes-savanyú mártás:
8 evőkanál paradicsom passata
2 evőkanál kukoricaliszt
1 csésze cukor
1 csésze fehérborecet (vagy mézecet)
2 csésze víz
Díszítéshez:
egy marék sült fehér és fekete szezámmag
metélőhagyma
néhány cherry paradicsom
A hagymakarikát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el, sütőben vagy olajsütőben.
Szósz:
1. A kukoricalisztet oldjuk fel vízben.
2. Tegyük be egy edénybe a paradicsom passatát, a cukrot, az ecetet és a lisztes vizet.
3. Állandóan keverve, főzzük 7-10 percig.
A saslik pálcára húzzuk a hagymakarikákat (3-4 darabot), majd kenjük meg szósszal, és szórjuk meg szezámmaggal és apróra vágott metélőhagymával. Díszítsük félbevágott cherry paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Jó tanács:
A saslik pálcát először néhány percre hideg vízbe tehetjük, így könnyebb lesz ráhúzni a hagymakarikát :). Hagymakarika mellett röstit is ráhúzhatsz a pálcára :)