Hagymakarikák harissa-s majonézzel

Hagymakarikák harissa-s majonézzel

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 20-30
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko HAGYMAKARIKA 450 g
10-12 darab friss vagy szárított chili paprika
esetleg 1 nyers, sült, vagy friss kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál őrölt koriander
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál majonéz
1 csokor metélőhagyma és koriander

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezzük a hagymakarikákat sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük kb. 20 percig.
2. Közben készítsük el a harissát. Áztassuk a (friss, vagy szárított) chilipaprikát, 30 percig forró vízben. Ezt követően távolítsuk el a szárat és a magokat. Hámozzuk meg a fokhagymát, és a fűszerekkel, sóval együtt daraboljuk össze egy turmixgépben. Tegyük egy üvegedénybe, és öntsük rá az olívaolajat.
3. Keverjük össze a harissát majonézzel, hogy krémes mártást kapjunk. Függően attól, hogy milyen pikánsan szeretjük, tehetünk még bele 1-2 evőkanál harissát. Tálaljuk a hagymakarikákat a szósszal sütés után azonnal, szórjuk meg finomra vágott metélőhagymával és korianderrel.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok