Burrito bab- és korianderkrémmel édes hasábburgonyával
1-2 csomag Sweet Fries Aviko
4 db búza tortilla
Töltelék:
1 apróta vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 kis zöldpaprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
1 chili paprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
1 teáskanál rómaköménypor
1 doboz száraz, leszűrt főtt bab
100 g kukorica
1 nagy paradicsom, szeletelve
1 evőkanál Tabasco szósz
2 evőkanál víz
4 evőkanál apróra vágott koriander
1 apróra vágott római saláta
1 kockára vágott mozzarella
130 g zsírzsegény joghurt
olaj
só, bors
Hasábburgonya:
A hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el.
Burrito:
1. Kezdjük a töltelék elkészítésével: serpenyőben melegísük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chili paprikát, majd közepes lángon süssük 3 percig, amíg a hagyma áttetszővé válik. Adjunk hozzá köményt és keverjük össze.
2. A babot turmixoljuk. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, és tegyük át egy serpenyőbe a szeletelt paradicsommal.
3. Adjuk hozzá a Tabasco szószt és vizet, és főzzük közepes lángon. Az állag krémes és sűrű legyen. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, és keverjük összes alaposan.
4. A salátát, a mozzarellát és a joghurtot külön tálkákba tegyük.
5. A tortilla közepére tegyünk először egy kis salátát, majd két evőkanál babkrémet, reszelt sajtot és egy evőkanál joghurtot, paprikát és egy marék kukoricát.
6. A végén adjuk hozzá az édes hasábburgonyát és tekerjük össze a burritot.
7. Az egyes burritókat keresztben, átlósan vágjuk ketté, és egy extra adag hasábburgonyával tegyük a tányérra.
Jó tanács:
Búza tortillák helyett teljes kiőrlésű tortillákat használhat, és adhat hozzá egy szelet sajtot is. Majd 2-3 percig sütheti a burritót a sütőben, amíg a sajt meg nem olvad.