Grip 'n Dip Csónakburgonya vegán burgonya alapú

Grip 'n Dip Csónakburgonya vegán burgonya alapú "sajtízű" szósszal

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 10-15
Olajsütő
Airfryer
Vegán
Vegetáriánus

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

AVIKO Grip 'n Dip Csónakburgonya 600 g

Vegán "sajtízű" mártogatós:
2-3 burgonya
1 sárgarépa vagy ¼ kis hokkaido tök
1 vöröshagyma
½ csésze növényi tej
3 evőkanál olaj vagy olívaolaj
1 teáskanál szójaszósz
¼ csésze inaktív élesztőpehely
fűszerek: só ízlés szerint, ½ teáskanál füstölt paprika, ½ teáskanál kurkuma
tálaláshoz: friss fűszernövények: pl. ½ csokor metélőhagyma

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és süssük az AVIKO Grip 'n Dip csónakburgonyát körülbelül 20-25 percig a csomagoláson található javaslat szerint.

A burgonyát, a sárgarépát (vagy sütőtököt) és a vöröshagymát meghámozzuk, és kevés sós vízben növényi tejjel megfőzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsük a vizet egy másik edénybe. Tegyük a zöldségeket turmixgépbe, és keverjük össze élesztőpehellyel, olajjal, szójaszósszal és fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, és ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá még vizet.

A Grip 'n Dip csónakburgonyát az elkészült szósszal tálaljuk, megszórva például friss metélőhagymával vagy más kedvenc fűszernövényünkkel.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok