![](https://aviko.hu/system/cache/img/4a-5uoqgmco4l10.png)
![Grip 'n Dip Csónakburgonya vegán burgonya alapú](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770-aviko-24-250143-out-1nqrtk1gqgng.jpg)
Grip 'n Dip Csónakburgonya vegán burgonya alapú "sajtízű" szósszal
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
AVIKO Grip 'n Dip Csónakburgonya 600 g
Vegán "sajtízű" mártogatós:
2-3 burgonya
1 sárgarépa vagy ¼ kis hokkaido tök
1 vöröshagyma
½ csésze növényi tej
3 evőkanál olaj vagy olívaolaj
1 teáskanál szójaszósz
¼ csésze inaktív élesztőpehely
fűszerek: só ízlés szerint, ½ teáskanál füstölt paprika, ½ teáskanál kurkuma
tálaláshoz: friss fűszernövények: pl. ½ csokor metélőhagyma
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és süssük az AVIKO Grip 'n Dip csónakburgonyát körülbelül 20-25 percig a csomagoláson található javaslat szerint.
A burgonyát, a sárgarépát (vagy sütőtököt) és a vöröshagymát meghámozzuk, és kevés sós vízben növényi tejjel megfőzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsük a vizet egy másik edénybe. Tegyük a zöldségeket turmixgépbe, és keverjük össze élesztőpehellyel, olajjal, szójaszósszal és fűszerekkel. Ízlés szerint sózzuk, és ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá még vizet.
A Grip 'n Dip csónakburgonyát az elkészült szósszal tálaljuk, megszórva például friss metélőhagymával vagy más kedvenc fűszernövényünkkel.