Grip 'n Dip Csónakburgonya grillezett kukorica mártogatóssal
AVIKO Grip 'n Dip Csónakburgonya 600 g
Grillezett kukorica mártogatós:
2-3 friss kukoricacső vagy 1 doboz konzerv kukorica
1 csokor koriander
1 jalapeño paprika
2 paradicsom
1 vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj vagy tisztított vaj
2 lime
só ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és süssük az AVIKO Grip 'n Dip csónakburgonyát körülbelül 20-25 percig a csomagoláson található javaslat szerint.
Grillezzük meg a kukoricát olívaolajon, vagy vajjal. A friss kukoricacső sokkal jobban működik ebben a receptben. Ha friss kukoricát választunk, grillezés után éles késsel vágjuk le a szemeket a csutkáról. Ha konzervkukoricát használunk, először lecsepegtetjük, majd serpenyőben néhány percig sütjük.
A paradicsomot és a hagymát apró kockákra, a jalapeño paprikát pedig vékony szeletekre vágjuk. Ízesítsünk mindent sóval, majd keverjük össze a lime levével és az apróra vágott korianderrel, végül pedig a kukoricával.
Tipp: Ebbe a mártogatósba mangót vagy avokádót is rakhatunk, remekül illenek bele. Ha a jalapeño nem elég csípős, adhatunk hozzá egy csipet csilit is.