Grillezett rostélyos Steak Fries hasábburgonyával és házi szószokkal

Grillezett rostélyos Steak Fries hasábburgonyával és házi szószokkal

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-35
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Steak Fries 750 g hasábburgonya
4 db marharostélyos (200-200 g)

Fűszervaj:
 fél-fél szál petrezselyem, snidling, kapor
40 g puha vaj
½ teáskanál citromhéj
só és bors

Csípős paradicsomszósz:
4 közepes, friss paradicsom
4 jalapeno paprika
1 citrom: lé és héj
100 g fehér hagyma
15 g koriander
1 marék cukor

Sajtszósz:
300 ml tej
20 g kukoricakeményítő
1 chilli paprika
2 kanál extraszűz olívaolaj
120 g Cheddar sajt és 200 g Edami sajt

A szószokat érdemes korábban elkészíteni, hogy jó ízt kapjanak. A Steak Fries hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítjük el.

Fűszervaj:
1. A friss fűszernövényeket apróra vágjuk.
2. A vajat addig gyúrjuk, míg fel nem habzik. Majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszernövényeket és a citromhéjat.
3. Összekeverjük az összetevőket. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük.
Hús:
1. A húst bekenjük az olívaolajjal és zsír nélkül, kis lángon megpirítjuk 1-1 percig mind a két oldalon.
2. Levesszük a lángot és megpirítjuk 2-3 percig.
3. A húst levesszük a lángról, tányérra tesszük és lefedjük sütőfóliával.

Csípős paradicsomszósz:
1. A meghámozott és apróra vágott hagymát beleteszzük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot.
3. A petrezselymet megmossuk és felvágjuk apró darabokra.
4. A jalapeno paprikából eltávolítjuk a magot, apró kockákra vágjuk és összekeverjük egy tálban cukorral, hagymával és cherry paradicsommal.
5. Megsózzuk és összekeverjük.
6. A tálat lefedjük sütőfóliával és hűtőbe tesszük 3 órára.

Sajtszósz:
1. A Cheddar és az Edami sajtot felvágjuk apró kockára, hogy könnyebben olvadjon el.
2. Egy lábasban felmelegítjük az olívaolajat és hozzáadjuk az apróra vágott chilli paprikát.
3. Hozzáadjuk a tejet, a kukoricakeményítőt és felvágott sajtokat. Felmelegítjük a lábasban, amíg a sajt el nem olvad.

A húst csíkokra vágjuk, ráteszünk egy kis fűszervajat és hasábburgonyával tálaljuk. A szószokat külön tálakban tálaljuk.

Jó tanács:
Amennyiben inkább jól átsült rostélyost szeret, süsse plusz 1-2 percig. Ne fejetse el, hogy a megsütött húst egy darabig el kell tenni. A húst a grillezett citrommal lehet diszíteni. A hasábburgonyát ne felejtse el megsózni és megborsozni.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok