Finom wrap hagymakarikával
Remek, mégis egyszerű kreáció minden wrap-őrült számára. Annak köszönhetően, hogy a hagymakarikákat elegendő csak a sütőbe tenni és megsütni, több időnk jut a legélvezetesebb részre, a hajtogatásra. Játékos szórakozás gyermekek számára, hiszen a kicsik így nagyobb kedvvel eszik majd a saját maguk által készített ételt.
Hozzávalók:
AVIKO Hagymakarika (kb. 10 darab)
2 tortilla (búza vagy kukorica)
néhány ropogós salátalevél, például római, vagy jégsaláta, tépve vagy csíkokra vágva
½ uborka vagy 2 kis termésű uborka, negyedekre vágva
egy kis sárgarépa, hosszában félbe vágva, vékonyra szeletelve
½ kisebb vöröshagyma, felszeletelve
30 g reszelt cheddar sajt
2 evőkanál napraforgómag
esetleg egy kis apróra vágott pepperoni vagy - a bátrabbaknak – jalapeño
Fokhagymaszósz:
100 ml natúr vagy görög joghurt
egy gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (alsó és felső sütés).
2. Helyezzük az Aviko hagymakarikákat egy tepsire és süssük 20 percig.
3. A tortillára (óvatosan meg lehet melegíteni mindkét oldalát egy serpenyőben) helyezzük el egyenletesen az összes felszeletelt hozzávalót, adjuk hozzá a magokat és a sajtot.
4. Öntsük rá óvatosan a fokhagymás öntetet. Végül tegyük rá a hagymakarikákat és tekerjük össze.
Jó étvágyat!