Héjas burgonyagerezdek borsmustár pesztóval, feta sajtos és fűszeres mártogatóssal
Aviko Héjas burgonyagerezdek és/vagy
Aviko Fokhagymás burgonyagerezdek és/vagy
Aviko Fűszeres burgonyagerezdek
Borsmustár pesztó:
125 g borsmustár, 25 g napraforgómag, 50 g mozzarella sajt, 0,5-1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 50 ml olívaolaj
Feta sajtos mártogatós:
50 g feta sajt, 100-150 ml tejföl, 50 g pirospaprika püré (Ajvár), 3 g petrezselyem, apróra vágva
Fűszeres mártogatós:
100 g túró, 50 ml tejszín, 10 ml repceolaj, 5-7 g mustár, 5-8 ml almaborecet, metélőhagyma, apróra vágva, petrezselyem, apróra vágva
1. Készítsük el a héjas burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Borsmustár pesztó: Mossuk meg és aprítsuk durvára a borsmustárt, majd zúzzuk össze a napraforgómaggal együtt mozsárban. Adjuk hozzá a fokhagymát és lassan öntsük bele az olívaolajat, a hozzávalókat kívánt állagra keverve. Fűszerezzük sóval és borssal.
3. Feta sajtos mártogatós: Törjük össze a feta sajtot egy villával, majd keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a pirospaprika pürét, petrezselymet és fokhagymát.
4. Fűszeres mártogatós: Keverjük össze a túrót, a tejszínt és a repceolajat. Adjuk hozzá a mustárt és az almaborecetet. Keverjük bele az apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Tipp!
Tálaljuk hideg sörrel.