![](https://aviko.hu/system/cache/img/5a-5bsqtf5ei8h0.png)
![Héjas burgonyagerezdek borsmustár pesztóval, feta sajtos és fűszeres mártogatóssal](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770steamresh-wedges-in-der-schale-17a-19a71tgelq48.jpg)
Héjas burgonyagerezdek borsmustár pesztóval, feta sajtos és fűszeres mártogatóssal
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Gluténmentes Gluténmentes](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/bez-glutenu.png)
Aviko Héjas burgonyagerezdek és/vagy
Aviko Fokhagymás burgonyagerezdek és/vagy
Aviko Fűszeres burgonyagerezdek
Borsmustár pesztó:
125 g borsmustár, 25 g napraforgómag, 50 g mozzarella sajt, 0,5-1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 50 ml olívaolaj
Feta sajtos mártogatós:
50 g feta sajt, 100-150 ml tejföl, 50 g pirospaprika püré (Ajvár), 3 g petrezselyem, apróra vágva
Fűszeres mártogatós:
100 g túró, 50 ml tejszín, 10 ml repceolaj, 5-7 g mustár, 5-8 ml almaborecet, metélőhagyma, apróra vágva, petrezselyem, apróra vágva
1. Készítsük el a héjas burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Borsmustár pesztó: Mossuk meg és aprítsuk durvára a borsmustárt, majd zúzzuk össze a napraforgómaggal együtt mozsárban. Adjuk hozzá a fokhagymát és lassan öntsük bele az olívaolajat, a hozzávalókat kívánt állagra keverve. Fűszerezzük sóval és borssal.
3. Feta sajtos mártogatós: Törjük össze a feta sajtot egy villával, majd keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a pirospaprika pürét, petrezselymet és fokhagymát.
4. Fűszeres mártogatós: Keverjük össze a túrót, a tejszínt és a repceolajat. Adjuk hozzá a mustárt és az almaborecetet. Keverjük bele az apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Tipp!
Tálaljuk hideg sörrel.