Churros mogyoróvajas csokoládémártással
Kevés olyan ember van a világon, aki megkóstolta a churrost és nem ízlett neki. Ezeknek a finom sütiknek az elkészítése azonban nem olyan egyszerű – a tésztát ki kell főzni, kell hozzá habzsák, és még ki is kell sütni... Az AVIKO Churros segítségével azonban elegendő előmelegíteni a sütőt és elkészíteni egy egyszerű, de nagyszerű szószt. A siker minden partin garantált!
Hozzávalók:
AVIKO Churros (1 csomag - 12 darab)
cukor és fahéj az ízesítéshez
Szósz:
200 ml tej vagy növényi ital, például mandulatej
70 g ét- vagy tejcsokoládé
70 g mogyoróvaj
fél citrom héja (figyeljünk rá, hogy csak a héj sárga, külső részét reszeljük le)
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra (alsó és felső sütés). Helyezzük sütőpapírral borított tepsire a churrost, és süssük körülbelül 7-8 percig, amíg barna lesz. Ha azt szeretnénk, hogy a churros extra ropogós legyen, a sütés utolsó percében használjuk a légkeverést.
Szósz:
Öntsünk tejet egy főzőedénybe, adjuk hozzá a mogyoróvajat és az összetört csokoládét. Melegítsük lassú tűzön, állandó keverés mellett addig, amíg az összetevők fel nem oldódnak. Ne forraljuk fel, elegendő, ha minden hozzávaló összekeveredik. Tegyük félre, hagyjuk kihűlni. Végül adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
A sütőből kivett churrost szórjuk meg a cukor és fahéj keverékével, és tálaljuk az édes szósszal.
Jó étvágyat!