Burgonyakrokett póréhagyma salátával, sárgarépával, petrezselyemmel, sült mandulával, joghurttal és friss mentával tálalva

Burgonyakrokett póréhagyma salátával, sárgarépával, petrezselyemmel, sült mandulával, joghurttal és friss mentával tálalva

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-35
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko BACKKROKETTEN 750 g vagy Aviko AARDAPPEL KROKETJES 750 g
2 póréhagyma (csak a fehér rész, súlya kb. 250 g)
2 sárgarépa (körülbelül 250 g tömegű)
1 zellerszár
2 evőkanál sült mandula
egy csomó petrezselyem
1 csomag (125 g) görög joghurt
citromlé
3 ág friss menta
extra szűz olívaolaj
só, bors

1. Egy tálban keverjük össze a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a sárgarépát (reszelt is lehet). Vékonyra szeletelt zellerszárat és petrezselyemlevelet adjunk hozzá.
2. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és vágjuk el hosszában.
3. Tegyünk joghurtot, sót, borsot, apróra vágott mentalevelet, citromlevet és egy kevés olívaolajat a tálba. Alaposan keverjük össze.
4. Készítse el az Aviko BACKKROKETTEN terméket a csomagoláson feltüntetett információknak megfelelően.

Helyezzünk a tálakra egy adat salátát, és néhány burgonyakrokettet. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Tálalás előtt szórjuk meg az egészet sült mandulával.

Jó tanács:
Kísérletezz! Készítsd el ennek az ételnek a saját változatát - pl. sárgarépa helyett zellerrel, újhagymával, görög joghurttal stb., és FELTÉTLENÜL oszd meg velünk receptedet Facebook vagy Instagram fiókunkon.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok