![](https://aviko.hu/system/cache/img/7a-2ltkrobkem70.png)
![Burgonyakrém póréhagymával és Gorgonzola sajttal, édes hasábburgonyával](https://aviko.hu/system/cache/img/improwizacja-sweet-fries-krem-z-ziemniakow-pora-i-sera-gorgonzola-z-frytkami-z-batatow-1640x770-48477904e7n0.jpg)
Burgonyakrém póréhagymával és Gorgonzola sajttal, édes hasábburgonyával
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
1-2 csomag Sweet Fries Aviko
600 g póréhagyma
400 g burgonya
1 l zöldségleves
néhány levél petrezselyem
só, bors
50 g Gorgonzola sajt
egy marék sült tökmag
extra szűz olívaolaj
1. Az édes hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el.
2. Tisztítsuk meg a póréhagymát és vágjuk karikákra. Mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg és vágjuk apróra.
3. Tegyük a póréhagymát és a burgonyát egy edénybe, öntsük rá a zöldséges erőlevest és főzzük 30 percig.
4. A főtt zöldségeket turmixoljuk össze és ízesítsük sóval. A Gorgonzolát vágjuk kockákra.
5. A krémhez adjunk olívaolajat, keverjük össze és tegyük tányérokra.
5. Adjuk hozzá a Gorgonzolát, szórjuk meg tökmaggal, petrezselyemmel és tegyük mellé az édes hasábburgonyát.
Jó tanács:
A krémet permetezheti néhány csepp ízesített olajjal.