Burgonyakrém póréhagymával és Gorgonzola sajttal, édes hasábburgonyával
1-2 csomag Sweet Fries Aviko
600 g póréhagyma
400 g burgonya
1 l zöldségleves
néhány levél petrezselyem
só, bors
50 g Gorgonzola sajt
egy marék sült tökmag
extra szűz olívaolaj
1. Az édes hasábburgonyát a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el.
2. Tisztítsuk meg a póréhagymát és vágjuk karikákra. Mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg és vágjuk apróra.
3. Tegyük a póréhagymát és a burgonyát egy edénybe, öntsük rá a zöldséges erőlevest és főzzük 30 percig.
4. A főtt zöldségeket turmixoljuk össze és ízesítsük sóval. A Gorgonzolát vágjuk kockákra.
5. A krémhez adjunk olívaolajat, keverjük össze és tegyük tányérokra.
5. Adjuk hozzá a Gorgonzolát, szórjuk meg tökmaggal, petrezselyemmel és tegyük mellé az édes hasábburgonyát.
Jó tanács:
A krémet permetezheti néhány csepp ízesített olajjal.