Churros chilis csokoládészósszal
Kívül őrjítően ropogós, belül viszont puha – mi lehet ez? Ez az AVIKO Churros, amellyel percek alatt finom desszertet készíthet el! Lepje meg velünk vendégeit és tálaljon ropogós churros-t csokoládészósszal és melegítő chilivel! Pillanatok alatt elkészíti, mert nem igényel főzést.
Hozzávalók:
AVIKO Churros (1 csomagolás – kb 12 db churros süti)
Opcionálisan: porcukor a szóráshoz
Szósz:
150 g étcsokoládé
100 ml 36%-os tejszín
2 evőkanál vaj
1 chili paprika
1. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra (alul-felül sütési mód). Helyezze a churros "fülét" egy sütőlapra, és süsse körülbelül 7-8 percig, vagy amíg barna nem lesz. Ha azt szeretné, hogy a churros rendkívül ropogós legyen, használja a légkeveréses sütési módot a sütés utolsó percében.
Szósz:
1. A tejszínt, a darabokra tört csokoládét és a vajat egy lábasba tesszük. Addig pároljuk, amíg az összetevők teljesen össze nem olvadnak, ügyeljünk, hogy ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
2. A chili paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat kivesszük és a paprikát apróra vágjuk. Adjuk hozzá a szószhoz és alaposan keverjük össze. Kész is! Azonnal tálaljuk, forrón vagy hűtőben hűtve.
Jó étvágyat!