Chili con carne (Chilis bab) sárgarépa, zöld citrom és koriander salátával, fűszeres Pati Parts Tex Mex termékünkkel felszolgálva
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g marhahús
500 g vörös és fekete babkonzerv
400 g paradicsompép
150 g édes paprika (piros, sárga és zöld)
2 chili
150 g fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma
friss koriander (vagy petrezselyem)
30 g köménymag
20 g édes és csípős paprika (fűszerek)
1 evőkanál nádcukor
egy csipet oregánó
extra szűz olívaolaj
só, bors
egy csomó koriander
néhány sárgarépa
1. Felvágjuk a húst apró kockákra.
2. A paprikát és a hagymát nagy darabokra vágjuk.
3. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat fokhagymával egy mély edényben. Amint a fokhagyma aranyszínű lesz, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket. Pár percig süssük nagy lángon. Adjuk hozzá a fűszerek felét, és keverjük össze őket, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
4. Ezután adjuk hozzá a húst és a többi gyógynövényt, egy evőkanál sót és alaposan keverjük össze. Fedjük le egy fedéllel, majd főzzük csökkentett hőfokon.
5. 20 perc múlva adjuk hozzá a paradicsom pépet, a cukrot és az oreganót. Keverjük össze, és folytassuk a főzést kb. 1 óra 15 percig alacsony hőfokon, időnként megkeverve.
6. Adjuk hozzá a babot, óvatosan keverjük össze, szükség szerint sóval ízesítsük és főzzük még 20 percig.
7. Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk lehűlni néhány percig.
8. Vágjuk fel a koriandert, és szórjuk meg a kész edényt.
9. Készítsük el az Aviko PATI PARTS TEX MEX terméket a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
10. Mossuk meg és hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk hosszú, viszonylag széles, de vékony csíkokra (használhat zöldségkaparót is). Tegyük egy tálba, szórjuk meg citromlével, olívaolajjal, cukorral és fűszerekkel. Keverjük össze.
Tálaljuk külön tálkákba - az egyikbe egy adag sóval ízesített burgonyadarabokat, a másikba egy adat chili con carnet, a harmadikba pedig sárgarépasalátát szolgáljunk fel. Díszítsük korianderlevelekkel.
Jó tanács:
Próbáld ki ennek az ételnek a változatát hagyományos burgonyadarabokkal (Pati Parts) vagy fokhagymával (Pati Parts Garlic). Marhahús helyett használhatsz darált csirkét vagy pulykát is.