Chili con carne (Chilis bab) sárgarépa, zöld citrom és koriander salátával, fűszeres Pati Parts Tex Mex termékünkkel felszolgálva

Chili con carne (Chilis bab) sárgarépa, zöld citrom és koriander salátával, fűszeres Pati Parts Tex Mex termékünkkel felszolgálva

Adagok száma 4
Elkészítési idő 65-90
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben
Erős

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g marhahús
500 g vörös és fekete babkonzerv
400 g paradicsompép
150 g édes paprika (piros, sárga és zöld)
2 chili
150 g fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma
friss koriander (vagy petrezselyem)
30 g köménymag
20 g édes és csípős paprika (fűszerek)
1 evőkanál nádcukor
egy csipet oregánó
extra szűz olívaolaj
só, bors
egy csomó koriander
néhány sárgarépa

1. Felvágjuk a húst apró kockákra.
2. A paprikát és a hagymát nagy darabokra vágjuk.
3. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat fokhagymával egy mély edényben. Amint a fokhagyma aranyszínű lesz, adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket. Pár percig  süssük nagy lángon. Adjuk hozzá a fűszerek felét, és keverjük össze őket, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
4. Ezután adjuk hozzá a húst és a többi gyógynövényt, egy evőkanál sót és alaposan keverjük össze. Fedjük le egy fedéllel, majd főzzük csökkentett hőfokon.
5. 20 perc múlva adjuk hozzá a paradicsom pépet, a cukrot és az oreganót. Keverjük össze, és folytassuk a főzést kb. 1 óra 15 percig alacsony hőfokon, időnként megkeverve.
6. Adjuk hozzá a babot, óvatosan keverjük össze, szükség szerint sóval ízesítsük és főzzük még 20 percig.
7. Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk lehűlni néhány percig.
8. Vágjuk fel a koriandert, és szórjuk meg a kész edényt.
9. Készítsük el az Aviko PATI PARTS TEX MEX terméket a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
10. Mossuk meg és hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk hosszú, viszonylag széles, de vékony csíkokra (használhat zöldségkaparót is). Tegyük egy tálba, szórjuk meg citromlével, olívaolajjal, cukorral és fűszerekkel. Keverjük össze.

Tálaljuk külön tálkákba - az egyikbe egy adag sóval ízesített burgonyadarabokat, a másikba egy adat chili con carnet, a harmadikba pedig sárgarépasalátát szolgáljunk fel. Díszítsük korianderlevelekkel.

Jó tanács:
Próbáld ki ennek az ételnek a változatát hagyományos burgonyadarabokkal (Pati Parts) vagy fokhagymával (Pati Parts Garlic). Marhahús helyett használhatsz darált csirkét vagy pulykát is.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok