Burgonyalepény lencseraguval
AVIKO Burgonyalepény 600 g
1-2 szár zeller
2 sárgarépa
2 konzerv zöld vagy barna lencse
1 vöröshagyma
2-3 szárított gomba
100 g gomba
2-3 evőkanál olívaolaj vagy tisztított vaj
1 evőkanál paradicsompüré
100 ml vörösbor
1 csésze víz
fűszerek: 2-3 szegfűbors, 1 babérlevél, 1 teáskanál lestyán, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál szárított petrezselyem, ½ teáskanál cukor, só, bors ízlés szerint
½ csokor petrezselyem
Pirítsuk meg egy serpenyőben a finomra vágott hagymát egy csipet sóval és cukorral olívaolajon vagy tisztított vajban. Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát és zellert. Süssünk mindent együtt még további 3-4 percig, majd öntsük hozzá a vörösbort. Hagyjuk párologni a bort még 2-3 percig. Ezután hozzáadjuk a szárított gombát, vizet, lencsét és a fűszereket. 15 percig pároljuk az egészet lassú tűzön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Külön serpenyőben megsütjük a felszeletelt gombát, és a raguhoz adjuk. Majd ezt további 10 percig főzzük. Közben elkészítjük a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint.
A kész burgonyalepényeket raguval és frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.