Burgonyalepény fokhagymával és majoránnával, Stroganoff módra készült zöldségraguval
AVIKO Burgonyalepény fokhagymával és majoránnával 600 g
½ kg gomba
200 g laskagomba
1 vöröshagyma
2 ecetes uborka
2 tevőkanál búzaliszt
500 ml víz vagy or alaplé
1 piros paprika
1 teáskanál mustár
1 teáskanál paradicsompüré
2-3 evőkanál olívaolaj vagy tisztított vaj
fűszerek: 2-3 szegfűbors, 1-2 babérlevél, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál kömény, 1 teáskanál édes paprika, só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz: sűrű tejszín, friss petrezselyem
A hagymát szeletekre vágjuk, és egy vastag aljú serpenyőben olívaolajon vagy vajban megpirítjuk. Amikor a széle megbarnul, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és laskagombát, búzaliszttel megszórva. Néhány perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, mustárt, vizet vagy húslevest és minden fűszert. 20 percig főzzük. Ezután adjunk hozzá egy teáskanál paradicsompürét és az apróra vágott ecetes uborkát. Főzzük további 10 percig. Közben a burgonyalepényeket serpenyőben kisütjük, vagy sütőben sütjük a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint.
A kész burgonyalepényeket a raguval, egy teáskanál tejszínnel és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.