Burgonyalepény joghurtos-fokhagymás szósszal és bacon chipsszel

Burgonyalepény joghurtos-fokhagymás szósszal és bacon chipsszel

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 20-30
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben
Vegán
Vegetáriánus

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

AVIKO Burgonyalepény 600 g
200 g görög joghurt
1 kocka feta sajt
½ csokor metélőhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
½ citrom leve
1 csomag vékonyra szeletelt bacon vagy prosciutto

A burgonyalepényt elkészítjük a csomagoláson található javaslat szerint.

Közben a bacon chipsek elkészítéséhez is hozzáfogunk. Helyezzük a vékony szelet bacont, pármai sonka szeleteket vagy prosciuttot egy tepsire. Kb. 6 percig süssük (3-3 percig mindkét oldalon) 180 °C-on.

A feta sajtot turmixgépben turmixoljuk, vagy villával törjük össze a görög joghurttal és a fokhagymával együtt. Opcionálisan adjunk hozzá egy kis sót.

A burgonyalepényeket bőségesen megkenjük ezzel a szósszal, majd hozzáadjuk a bacon chipset, és megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok