![](https://aviko.hu/system/cache/img/5a-5bsqtf5ei8h0.png)
![Burgonyalepény joghurtos-fokhagymás szósszal és bacon chipsszel](https://aviko.hu/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px7-579r1bpfbgs0.jpg)
Burgonyalepény joghurtos-fokhagymás szósszal és bacon chipsszel
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
AVIKO Burgonyalepény 600 g
200 g görög joghurt
1 kocka feta sajt
½ csokor metélőhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
½ citrom leve
1 csomag vékonyra szeletelt bacon vagy prosciutto
A burgonyalepényt elkészítjük a csomagoláson található javaslat szerint.
Közben a bacon chipsek elkészítéséhez is hozzáfogunk. Helyezzük a vékony szelet bacont, pármai sonka szeleteket vagy prosciuttot egy tepsire. Kb. 6 percig süssük (3-3 percig mindkét oldalon) 180 °C-on.
A feta sajtot turmixgépben turmixoljuk, vagy villával törjük össze a görög joghurttal és a fokhagymával együtt. Opcionálisan adjunk hozzá egy kis sót.
A burgonyalepényeket bőségesen megkenjük ezzel a szósszal, majd hozzáadjuk a bacon chipset, és megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.