Burgonyalepény buggyantott tojással, spárgával és hollandi mártással
AVIKO Burgonyalepény 600 g
4 tojás
1-2 csokor zöldspárga
1 csokor metélőhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 tojássárgája
1-2 teáskanál citromlé
100 g vaj
só ízlés szerint
1-2 evőkanál fehérborecet
kis lyukú szűrő
lyukas kanál
Kezdjük azzal, hogy a burgonyalepényt elkészítjük a csomagoláson található javaslat szerint.
Ezután a hollandi mártáshoz lássunk hozzá a következők szerint: a vajat felolvasztjuk, a tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük sóval és citromlével. Folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáadjuk a vajat. Tegyük félre az így elkészült mártást.
Törjük le a spárga fás végeit, forraljuk fel a vizet sóval és cukorral, és főzzük a spárgákat körülbelül 8-10 percig.
Öntsünk vizet egy edénybe körülbelül 6-8 centiméter magasan. Amikor a víz felforr, adjunk hozzá ecetet, 1 teáskanál sót és csökkentsük a hőt. Helyezzük a tojást egy szűrőbe, majd a forró vízbe. Főzzük 2-3 percig (a víz tartsa a hőmérsékletét, de ne forrjon). Ízlés szerint mindent sóval ízesítünk.
Egy tányérra helyezzük a burgonyalepényeket, majd a spárgát és a buggyantott tojást. Az egészet bőségesen leöntjük hollandi mártással, és finoman megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.
Tipp: mielőtt a tojást forralt vízbe tennénk, kanállal keverjük meg a vizet.